Hírek

2023. május 1.
Ezúton tájékoztatom kedves partnereinket, hogy 2023. május 1-től eddigi számlavezető bankunk - a Takarékbank Zrt. - összeolvadt az MKB Bankkal, és együtt BHK Bank Nyrt. néven működnek tovább. Ez cégünket csak annyiban érinti, hogy a bank neve megváltozott, de számlaszámaink változatlanok maradtak. A május 1-től kibocsájtott számláink már az új adatokat tartalmazzák, kérem vegyék ezt figyelembe utalásaiknál!

2023. február 27. Személyi változás az Építőkémia Magyrország Kft. tulajdonosi körében.
Ezúton tájékoztatom kedves partnereinket, hogy tulajdons és ügyvezető társam - Csont Balázs - eladta tulajdonrészét és közös megegyezéssel munkaviszonya is megszűnt. Az új tulajdonostárs nem fog részt venni cégünk mindennapi életében, de munkájával a háttérből segíti tevékenységemet.


2023. január 05. Áremelés az MBS GmbH termékeinél.
Osztrák partnerünk 2023. január 01-től átlagosan 10% áremelést hajtott végre termékeinél. A közkedvelt MasterPolyheed 535 képlékenyítő kevesebb, mint 5 %-al lett drágább, míg a MasterGlenium SKY 519 folyósító 12%-al.
A belföldi fuvardíjak egyenlőre változatlanok, mint ahogy egyetlen saját termékünk, az ÉK-Frost ára is. Az aktuális árakról - kérésre - írásban adunk felvilágosítást, illetve az idei első megrendeléseket már az új árakon igazoljuk vissza.

2023. január 01.


2022. november 07.
Osztrák partnerünk nagyon elégedett az IP-8 készülékkel végzett vizsgálatainkkal, ezért újabb 4 db mérőcellával és 2 db alakváltozás mérő kerettel bővítette a készüléket. Így már egyidőben 8 különböző habarcsmintán tudunk valós idejű ultrahang sebesség és hőmérséklet (kötéshő), 4 sablonnal pedig valós idejű alakváltozást (zsugorodást vagy duzzadást) regisztrálni.


2022.04.05. Áremelést jelentett be a Master Buildner Solution GmbH.
Az MBS GmbH (betonadalékszereink gyártója és forgalmazója) körlevélben értesítette vásárlóit (így cégünket is), hogy 2022. április 19-től egységesen 30 Ft/kg többletköltséggel fogja értékesíteni minden termékét. Az építőipari alapanyagok, energiahordozók és üzemanyagok folyamatos drágulása, valamint az ukrán helyzet tette ezt szükségessé. Levelükben arról tájékoztattak, hogy folyamatosan figyelik a piaci helyzetet és ennek megfelelően rendszeresen felülvizsgálják ennek a többletköltségnek értékét és szükségességét. Sajnos nem tehetünk mást, minthogy ezt az összeget áthárítjuk vevőinkre. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az eddigi árainkhoz képest április 19-től egységesen 30 Ft/kg-al drágábban vagyunk kénytelenek termékeinket értékesíteni. Az ukrajnai háborús helyzetre tekintettel erre az áremelésre nem érvényesítjük üzleti árrésünket ezzel segítve ügyfeleinket ebben a nehéz időszakban.

Az adalékszerek árának emelkedése mellett a belföldi fuvardíjak is jelentősen drágultak az gázolaj  hatósági  árstopjának megszüntetése miatt.  Az ebből eredő többletköltséget  április hónapban még átvállaljuk  partnereinktől, hogy májustól hogyan fogjuk érvényesíteni az a fuvarozók áremelésétől függ amiről minden kedves ügyfelünket tájékoztatni fogunk.

2022. március 02. Új mérőeszköz a betonlaboratóriumban!
Egy osztrák partnerünknek köszönhetően korszerű, új mérőeszközzel bővült laboratóriumunk. Az UltraTest IP-8 mérőrendszer egyszerre 4 habarcsminta vizsgálatára és az adatok folyamatos rögzítésére képes. Segítségével pontosan nyomon követhetők a hidratációs folyamatok és a kötéshő változása. A készlethez tartozik 2 db zsugorodásmérő egység is, amelyek egyedülálló módon gyakorlatilag a keverővíz hozzáadásától képesek mérni a minták zsugorodását/duzzadását. A műszerrel elsősorban osztrák partnerünknek végzünk vizsgálatokat, de a műszer leterheltségének függvényében más megbízásokat is tudunk vállalni.


2022. január 04. Az adalékszerek árának emelésével indul az új év
Az MBS GmbH decemberi előzetes tájékoztatása szerint az adalékszerek és formaleválasztók árát 2022. január 1-től a növekvő alapanyagárak, bérek és szállítási költségek miatt differenciáltan 5-25%-al megemelik.
Sajnos a mai napig nem kaptuk meg a január 1-től érvényes új árlistát. Korábbi áraink a raktárkészletre vonatkoznak, az új beszerzéseket már csak a megnövelt áron tudjuk értékesíteni. Amint megkapjuk az új árlistát, értesíteni dogjuk partnereinket az aktuális árakról.
Az ÉK-Frost fagyásgátló ára nem változik, ez a termékünk saját gyártású ezért az előző bekezdés nem vonatkozik rá.

2021. december 15. Ünnepi nyitvatartás
Cégünk 2021. december 22 és december 31. között zárva tart. Az első munkanap 2022. január 03-án lesz. Minden kedves partnerünknek Kellemes Ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog új évet kívánunk!

2021. december 08. Személyi változás az Építőkémia Magyarország Kft.-ben
2021. december 8-tól a tragikus hirtelenséggel elhunyt  Csont Sándor kollégám ügyvezetői teendőit fia, Csont Balázs fogja ellátni. Balázs elérhetőségei a "Kapcsolat" menüpont alatt találhatók.
Reinhardt János ügyvezető


2021. november 08. Termékváltás az MBS GmbH portfóliójában
A papír- és faipari gyártás világszintű korszerűsítése miatt egyre nehezebb a hagyományos képlékenyítőszerek alapanyagát - a lignoszulfonátot - beszerezni, emiatt a világpiaci ára jelentősen és folyamatosan emelkedik.
Emiatt döntött úgy az MBS GmbH., hogy 2022. január 1-től a MasterPozzolith termékcsalád (BV 18, BVS 18, 90) gyártását leállítják, és helyette egy korszerű, polikarboxilát-éter hatóanyagú univerzális terméket vezetnek be MasterPolyheed 535 néven. Adagolása, hatása és árfekvése megegyezik a jól ismert és bevált MasterPozzolith BV18 képlékenyítővel. További előnye, hogy magasabb adagolás mellett sincs kötéslassító hatása, így "szokásos" adagolása (0,5-0,8%) mellett képlékenyítőként, 1% felett (akár 2,5%-ig) folyósítóként alkalmazható. A termék dokumentációja elérhető honplapunkon a "Képlékenyítők" oldalon.

2021. október 28. Cégünk terméke az ÉK-Frost védett márkanevet kapott
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala értesített bennünket, hogy kérvényünket elfogadták és az ÉK-Frost termék- és márkanév oltalom alá került. Így 2021. október 28-tól  (akkor jelent meg a Szabadalmi Közlönyben és a Védjegyértesítőben) az ÉK-Frost termék és márkanév használatára kizárólag az Építőkémia Magyrország Kft. jogosult.

2021. október 08. Jelentős árdrágulás az ÉK-Frost fagyásgátló adalékszernél
Őszinte sajnálattal kell tájékoztatnom partereinket, hogy a korábban ÉK-Frost fagyásgátló adalékszerre vonatkozó ajánlatom érvényét vesztette. Két napja Bige László úr (a Péti Nitrogénművek tulajdonosa) nyilatkozott a portfolio.hu-nak a nitrogén műtrágyák gyártásának esetleges felfüggesztéséről.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211006/bige-laszlo-napokon-belul-leallhat-a-mutragya-gyartasa-a-nitrogenmuveknel-503800
Ugyan az ÉK-Frost nem műtrágya, de fő hatóanyaga – a Kalcium-nitrát – a kémiai szempontból ugyanebbe a termékkörbe tartozik. Tegnap délután kaptam az értesítést hazai beszállítónktól, hogy az ÉK-Frost alapanyag ellátása komoly nehézségekbe ütközik, és az alig egy hónapja küldött és a jövő év április végéig érvényes ajánlatukat a kaotikus piaci helyzet miatt érvénytelennek tekintik. Hétfőtől (október 11-től) 80% (!) áremelést kénytelenek végrehajtani és ezt az árat is legfeljebb október végéig garantálják.
Fenti körülményeket figyelembe véve mindent megteszünk a betonüzemek ÉK-Frost-tal történő zavartalan ellátása érdekében, de sajnos sem az akadozó beszállításra sem a beszállítói árra nincs ráhatásunk.
Az eddigi egész szezonra szóló árajánlat biztosítása rajtunk kívül álló okok miatt már nem lehetséges. A megrendeléskor tudjuk megmondani, hogy a pillanatnyilag raktáron levő terméket milyen áron tudjuk leszállítani megrendelőink részére.
Őszintén sajnálom, hogy a nemzetközi piaci helyzet így alakult és kénytelen voltam ezt a levelet megírni.
A megértésben bízva, üdvözlettel:
Reinhardt János